Viu una experiència enoturística única, barreja de tradició i natura dins una barraca de pedra.

Esteu aquí

Certificat Biosphere: què hi ha darrere aquest segell sostenible?

Empreses certificades Biosphere a l'Alt Penedès el 2024

Com bé coneixes, la sostenibilitat és un paràmetre cabdal per a a Barraca entre Vinyes i que, a diferència de la gran majoria de multinacionals, elevem a nivell de gestió. Ara bé, el món evoluciona, i cal una formació i un treball constant en aquest àmbit. En aquest sentit, el programa Biosphere ens resulta de gran ajuda. 

Els nostres primers passos amb Biosphere els vam iniciar el 2019 de la mà de Penedès Turisme, que tenia l’objectiu d’impulsar aquesta certificació com a destinació turística, i amb el recolzament de la Diputació de Barcelona. Cinc renovacions després, Biosphere s’ha integrat com un protocol més per a nosaltres, potser el més exigent de l’any

Com funciona? Cada renovació de Biosphere comença amb la publicació del qüestionari obligatori. Omplir les seves més de 30 qüestions obliga, entre altres aspectes, a calcular la nostra petjada de CO2 i el consum d’aigua, a avaluar tots els punts de llum, a confirmar que tots els proveïdors són locals i adjuntar plans de neteja i seguretat actualitzats. Durant el procès s’aborden també qüestions com la integració al paisatge de les barraques o la formació continuada en sostenibilitat. 

Un cop omplert, hem de superar una auditoria durant la qual s’avalua el compliment de totes les exigències. D’aquesta trobada sorgeixen també les tres propostes anuals de millora obligatòries en el camp de la sostenibilitat. Aquest capítol ha estat, per a nosaltres, un dels més útils, ja que ens ha permès progressar de forma continuada en diversos aspectes. 

Entre la llista de millores trobem iniciatives de comunicació, com ara la impressió de fulletons en paper 100% reciclat certificat per FSC®, la creació d’una secció de sostenibilitat al web o la revisió dels protocols d’informació als usuaris, de residus, amb un pla per a la recuperació de les restes de l’esmorzar o l’estudi de noves opcions de packaging per a la la pastilla de sabó que ens ofereix el nostre partner, Sabons De la Tieta.  

El premi a tot plegat és el diploma que rebem, pels vols de febrer i març, de mans de Penedès Turisme en nom de Biosphere. Un doploma que seguirem treballant per mantenir també aquest 2024!

Si vols més informació sobre el programa Biosphere, fes clic al següent ENLLAÇ

Logotip Certificat Biosphere Barraca entre Vinyes
Empreses certificades Biosphere a l'Alt Penedès el 2024